Ben Wind

Ben Wind werkte in de jaren tachtig als fotograaf voor onder meer voor het Algemeen Dagblad. In de jaren negentig werkte hij veelal voor bedrijven als Nedlloyd en het Gemeentelijk Havenbedrijf, waarvoor hij de Rotterdamse haven vastlegde. Hij zocht daarbij zijn perspectief vanuit boten in de haven, maar ook vanuit avontuurlijke plekken zoals havenkranen en vliegtuigen. Dat laatste werd hem fataal, toen een helikopter op zondag 27 juni crashte op de Maasvlakte. Wind zat aan boord, samen met onder meer collega’s Rob Cloosterman en Ed Oudenaarden. Alleen Oudenaarden overleefde de crash.

Havenfotograaf Ben Wind

Tijdens de Kunstroute is een door echtgenote Ellen Wind, fotograaf Einar Been en Marcel Koeleman gekozen selectie te zien van het werk van Ben. Deze expositie vindt plaats in het Heinekengebouw aan de Crooswijksesingel, een omgeving waar Ben Wind zelf opgroeide. Havenwethouder Arjan van Gils komt de expositie op vrijdag 4 oktober openen.

In 2011 nam Ellen Wind het initiatief om zowel het fotoboek ‘Een echte Ben Wind’ samen te stellen als een galerie te openen waar het werk van haar overleden partner en vele andere kunstuitingen zijn te zien.