Culinaire Route

Het wandelen of fietsen van de kunstroute is dit jaar nog leuker én smakelijker. Op 5 plekken langs de route kunt u een hapje eten of drinken terwijl u kunst kijkt.

Route 5 oktober

Molen De Ster, Plaszoom 324: EAT ART Collective

Bij Molen de Ster aan de Kralingseplas kunt u op zaterdagmiddag genieten een smakelijk warme en uiteraard kruidige curry geserveerd door EAT ART Collective die die dag ook de workshop over smaak(beleving) ‘Praten met je mond vol’ geeft.
Laat u verrassen door de Kunst en Mensenrechten beeldentuin met kunstenaar van St. KunstWerkt, gecureerd door Elma Oosthoek van st. Flagen in de tuin van molen De Ster.

Boezemstraat 187: Alfabetsoep

In het participatiecentrum aan de Boezemstraat 187 kunt u op zaterdag rond 5 uur bijkomen met een lekkere kom soep voor een vriendelijke prijs terwijl u luistert naar de voordrachten van de cursisten van de workshop ‘Spoken Word’ voor jongvolwassenen door Alfabetsoep, een platform voor Spoken Word artiesten.
Het centrum is heeft een centrale expositieruimte met een aantal kleine en grotere ruimtes waar een overzichtstentoonstelling plaats vindt van Kunstenaarscollectief Karmijn. Daarnaast worden er zowel op zaterdag als op zondag workshops en presentaties gegeven door leden van Karmijn, Caroline Grootenboer, Christy de Witt, Jeroen Graus en Eli Dijkers.

Route 5 & 6 oktober

Zeilschool De Lelie, Plaszoom 364

Vlakbij Molen De Ster, bij Zeilschool de Lelie kunt u het hele weekend terecht voor een warm of koud drankje.
U kunt kijken naar sieraden van Wil van Zetten, schilderijen van Mathilde Stein en glaskunst van Evelien de Bruijn.

Restaurant Lokanta: Waterloostraat 148A

Restaurant Lokanta aan de Waterloostraat is speciaal voor de kunstroute zaterdag èn zondag open voor de lunch en u krijgt een gratis ‘pincho’ (borrelhapje) bij elk besteld drankje.
Pinko-B exposeert met digitale collages, samengesteld uit divers beeldmateriaal.

The Student Hotel: Willem Ruyslaan 225

U kunt het hele weekend terecht in het gezellige restaurant van The Student Hotel voor eten en drinken.
Er is een mooi programma met MediaKunst van diverse kunstenaars o.a. eindexamenwerk van Alumni van het Willem de Kooning en interactieve installaties van Aldo Hoeben en Jeanine Verloop. Daarnaast tonen we doorlopend videowerk van Diederik Klomberg, Robinxyz, Ron Blom en Niels de Bakker in de bioscoopzaal. In de gang van het hotel hangt divers, modern, kleurrijk werk van verschillende kunstenaars.

De Bakkerswinkel: Oostplein 223

U kunt het hele weekend snoepen bij de Bakkerswinkel aan het Oostplein die speciaal voor de bezoekers van de route een lekkere zoete aanbieding heeft.
U kunt kennismaken met de leden van ‘Collage’. Een informeel netwerk waar het draait om inspiratie, kennisuitwisseling en mogelijke samenwerking tussen ondernemers én waar je gewoon aan kunt schuiven in je spijkerbroek. Collageleden zijn werkzaam in uiteenlopende vakgebieden met creativiteit als gemeenschappelijke deler. Deze diversiteit maakt het een kleurrijk netwerk. Er worden verschillende kunstvormen en producten getoond.