Contact

Kunstroutes organiseren is als het leven zelf; soms gaat alles voorspoedig en soms zit het tegen. Dan zijn er ineens uitdagingen die een extra beroep doen op de inventiviteit en het doorzettingsvermogen van de organisatoren. Bovenal is het belangrijk om altijd voor ogen te houden waarom we toch zo graag weer een kunstevenement willen organiseren. Simpelweg omdat kunst het leven verrijkt en mensen verbindt. Kunst is synoniem voor groei, inspiratie en uitwisseling.

Na een twaalftal kunstroutes met veel hoogtepunten bleek het organiseren van de 13de niet zo eenvoudig. Het moest met minder geld en minder vertrouwde locaties. Dat vraagt om keuzes … Dit jaar maakten we geen boekje, maar een handige programma-hand out. Onze website wordt daarmee belangrijker. Dat maakt ons ook meer flexibel. Kijkt u daarom vooral iedere dag even op onze website!
Voor alles dat voorbij is, komt iets nieuws in de plaats. Dat geldt ook voor elementen van de kunstroute. In de kunstroute-editie 2019 vindt u een aantal nieuwe locaties. ‘Hotspots’; plekken waar mooie kunst te zien is en waar leuke en verrassende dingen gebeuren.

Het is goed om te merken dat ook nieuwe partijen graag willen samenwerken met de kunstroute. De aftrap op donderdag 3 oktober is daarom in het Studenthotel, een bijzonder plek in Kralingen. Een mooie hotspot vindt u aan de Kralingseplas; een tweetal molens waaraan een fraaie nieuwe B&B is gekoppeld.
ZoGezegd, een voor ons nieuwe locatie, verscholen achter de huizen, ligt in de Hoflaan. En last but not least hebben we een aantal prachtige exposities in het Heinekenhuis in Crooswijk. Met dank aan Stadsherstel nv, die ons genereus ter wille is geweest.
Ik dank ook de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, onze sponsoren en niet in de laatste plaats, de deelnemende kunstenaars. Zonder hen was er geen kunstroute.
Ik wens u veel kijk-, belevings- en ontmoetingsplezier.

Arjen Baas, voorzitter