programma

Feestelijke opening Kunstroute
Donderdag 3 oktober, inloop 17.00 uur in The Student Hotel aan de Willem Ruyslaan 225: Opening door Siebe Thissen, hoofd van de afdeling beeldende kunst & openbare ruimte van het Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam.
Opgeluisterd door het trio van jazz zangeres Bianca Sallons & Arno Loriaux, die op persoonlijke wijze Woodstockrepertoire brengt.
We tonen Mediakunst van diverse kunstenaars o.a. videokunst, eindexamenwerk van Alumni van het Willem de Kooning en interactieve installaties. Daarnaast is er moderne kunst en fotografie te zien van enkele deelnemende kunstenaars van de route.

Opening exposities Heinekengebouw
Met werk van Ben Wind, Wim Biesheuvel, Marcel Koeleman en Gregoir Donker. Opening vrijdag 4 oktober 19.30 uur aan de Crooswijksesingel 50 door Havenwethouder Arjan van Gils naar aanleiding van de expositie van de overleden havenfotograaf Ben Wind.

Atelierweekend

5 en 6 oktober van 12.00 tot 18.00 uur: Met AtelierKunst, Workshops, HotSpots en Muziek!

Zaterdag 5 oktober
10.30 uur: Opening Beeldentuin Hofje Gerrit de Koker aan de Sionstraat 42-418. Met koffie en gebak en een performance door Yvon Koopman mèt bewoners.
12.00 uur: Inloop ‘Praten met je mond vol’ door EAT ART in Zeilschool de Lelie aan de Plaszoom 364.
14.00 uur Inloop workshop Spoken Word door AlfabetSoep, Boezemstraat 187
17.00 uur. Spoken Word Performances door gasten en deelnemers van de workshop van AlfabetSoep onder het genot van een kommetje soep.

Zondag 6 oktober
12.00 uur Historische wandeling met Dik Vuik.
14.00 uur: Vrijheden-poëzie in de tuin van molen De Ster, Plaszoom 322.
15.00 – 21.00 uur: Activiteiten ter gelegenheid 40 jaar Hal 4. DIG IT UP galerie en erfgoedlab organiseren in Theater HAL 4 aan de Maas een middag vol herinneringen.
17.00 uur Gezellige borrel met muziek van Sommerhus bij Zeilschool de Lelie aan de Plaszoom 364.

Kunstveiling en feestelijke afsluiting
Vrijdag 11 oktober, inloop 17.00 uur Bij Fleurs Depot aan de IJsclubstraat 13B: De opbrengst van de verkochte werken komt ten goede aan zowel de kunstenaars als de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. De aangeboden werken zijn tijdens het Atelierweekend in het Depot te bewonderen zodat u alvast in de stemming kunt komen.

Verzamellokaties en HotSpots

Workshops

  • Rondleiding door het ‘oude bos’ door historicus Dik Vuik. Onderweg vertelt hij over de aanleg en de ontwikkeling van dit oudste en rustieke deel van het Kralingse Bos. De wandeling eindigt bij de Snuif en Specerijmolens aan de Kralingse plas. Deelname is gratis.
  • Workshop Spoken Word voor jong volwassenen door Alfabetsoep, een platform voor Spoken Word. Kosten: € 15,00 per persoon.
  • Praten met je mond vol door Ronald van Rikxoort van EAT ART, een workshop over smaak(beleving) Kosten: €22,50 p/p (excl. boekingskosten)
  • Tal van workshops door deelnemende kunstenaars op 5 en 6 oktober. De tijden, data, locaties, inhoud en prijzen vindt u hier.
  • 45 kinderen van de Arentschool maken Natuurkunst, begeleid door de beeldend kunstenaars Esther van der Eerden (de kunstjuf van de Arentschool) en Willem van Hest n.a.v. een bezoek aan de Botanische tuin (besloten)
  • ‘KUNST, bekijk het maar…’, Kunst kijken voor ouderen en kinderen i.s.w.m. de Kunstuitleen Rotterdam (besloten)

Culinaire route 5 oktober

Het wandelen of fietsen van de kunstroute is dit jaar nog leuker én smakelijker. Op 5 plekken langs de route kunt u een hapje eten of drinken terwijl u kunst kijkt.

  • Molen de Ster aan de Kralingseplas: rond 13.30 serveert EAT ART een smakelijk warme curry.
  • Participatiecentrum aan de Boezemstraat 187: rond 17.00 uur bijkomen met een lekkere kom soep terwijl u luistert naar de voordrachten van de cursisten van Alfabetsoep, een platform voor Spoken Word artiesten.

Culinaire route 5 en 6 oktober

Alle locaties

Klik HIER om de kaart in Google Maps te openen.