Het bestuur van stichting Kunstroute Kralingen-Crooswijk is op zoek naar een penningmeester

Heb je affiniteit met kunst en cultuur, beschik je over een goed financieel inzicht en kennis van financiële softwareprogramma’s, dan komen we graag met je in contact. Daarbij zijn contactuele eigenschappen, organisatievermogen en kennis van het werkveld van subsidies en fondsen een pré.
Het bestuur ziet uit naar de samenwerking met een enthousiaste teamplayer die deze belangrijke functie in het bestuur invult.

Kunstroute Kralingen-Crooswijk is één van de grotere kunstevenementen op wijkniveau in Rotterdam. De stichting is in 2008 opgericht als atelierroute in een deel van Kralingen. In de jaren daarna ontwikkelde Kunstroute Kralingen-Crooswijk zich tot omvangrijke kunstroute met ateliers, ateliergebouwen, gastlocaties en pop-up kunstevenementen. Gedurende het jaar organiseerde de kunstroute in de afgelopen jaren ook poëziebijeenkomsten, lezingen en kleine exposities.
De kunstroute wil bijdragen aan de levendigheid en veelkleurigheid van het gebied en verbinding leggen tussen kunstenaars onderling en tussen kunstenaars en hun omgeving.

Tegelijkertijd is het belangrijk om te blijven innoveren, aantrekkelijk te blijven en een breed publiek aan te spreken. Verrassing, vernieuwing en verjonging zijn daarbij belangrijke criteria.
De kunstrouteorganisatie is op dit moment in transitie. De nieuwe penningmeester doet actief mee in dat veranderingsproces.

Een plek in het bestuur van Kunstroute Kralingen – Crooswijk is een uitgelezen kans om de wijken Kralingen – Crooswijk beter te leren kennen, nieuwe contacten te maken en mee te organiseren aan spannende initiatieven die de wijk levendiger maken en de stad mooier.
Spreek dit jou aan en wil jij deel uitmaken van een vernieuwde kunstroute met enthousiaste bestuursleden? Reageer dan op deze oproep.

Voor informatie:

Arjen Baas (voorzitter) Marcel Koeleman (scheidend penningmeester)
tel. 0613 737951tel. 0614 441559
arjenbaas@nullplanet.nlWendemarc@nullhotmail.com

20 november 2020

Kunstroute wordt uitgesteld tot 2021

De Kunstroute Kralingen-Crooswijk zou in 2020 wegens de coronamaatregelen een aangepaste en kleinere vorm krijgen. Dat programma zou aansluiten bij het Landelijk Atelierweekend, op 14 en 15 november.
Inmiddels zijn de maatregelen tegen het virus dermate verscherpt, dat de organisatie van het Landelijke Atelierweekend heeft besloten dit evenement uit te stellen tot april 2021. Ook is al duidelijk geworden dat onze geplande programmering in de Annastraat en de Botanische Tuin niet kan worden uitgevoerd.


Daarom moeten we helaas besluiten om dit jaar geen Kunstroute Kralingen-Crooswijk meer te organiseren. We richten onze blik nu op 2021, in de hoop dat het dan weer mogelijk is om een kunstevenement te organiseren zoals u dat van ons gewend bent.
Het is onze intentie om als kunstroute mee te doen aan het Landelijk Atelierweekend op 10 en 11 april 2021. Het nieuws daarover kunt u vernemen door u in te schijven voor onze nieuwsbrieven, als u dat nog niet eerder heeft gedaan. Ook op deze website en onze facebook pagina hopen we u zo spoedig mogelijk weer aan te kunnen geven wanneer we activiteiten rond kunst en cultuur in Kralingen-Crooswijk gaan organiseren.
Intussen hopen we dat u ons blijft volgen en wensen we u vooral een goede gezondheid toe in komende periode.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur en coördinatoren van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk