contact

RaamKunstroute Kralingen-Crooswijk

De corona-crisis heeft ons allemaal stil gezet. De situatie waarin we met elkaar terecht zijn gekomen confronteert ons dagelijks met allerlei beperkingen en met treurige berichten. Hopelijk zijn jullie zelf nog in goede gezondheid en lukt het om het hoofd boven water te houden.

Ondanks alle zorgen is het tegelijkertijd ook mooi om te zien hoe er allerlei creatieve initiatieven ontstaan, waarbij kunst en cultuur wordt ingezet om het leven weer kleur te geven en troost te bieden. Onder andere op Facebook komen daarvan mooie presentaties langs. Kunstroute Kralingen-Crooswijk wil hier graag een steentje aan bijdragen.

Een aantal bij de Kunstroute betrokken kunstenaars heeft het initiatief genomen om ook in Kralingen-Crooswijk, kunst voor het raam te plaatsen, zodat er tijdens het langslopen even stilgestaan kan worden om kunst te bewonderen en daarop de reflecteren. Dit idee is ondertussen al op veel meer plaatsen uitgevoerd, waarmee er een landelijke olievlek ontstaat van raamkunst. Op Facebook is daar een groepsaccount voor aangemaakt, dat met de dag groter wordt (#Kunstvoorjeraam).

Het maken van een kunstroute is onze core business. In dit geval gaat het om raamkunst; een kunstroute in een andere vorm.