Over de kunstroute

Atelierroute

We hebben ook gekozen voor een kunstroute waarbij het accent op een atelierroute ligt, precies zoals de Kunstroute Kralingen-Crooswijk in 2007 begon. Kunstenaars uit Kralingen en Crooswijk laten zien wat zij maken en hopelijk ook kunnen verkopen, want met een aankoop steunt u de mensen die de kunstroute al veertien jaar mogelijk maken. Daarnaast is er een aantal hotspots, soms met gastexposanten, met een aantrekkelijk programma dat meestal door de betreffende kunstenaars zelf wordt georganiseerd. Wij nodigen u graag uit om naar de verschillende locatieprogramma’s te gaan. Het zal u verrassen wat u daar gaat zien en horen.

Nieuwe plekken

Verder brengen wij graag twee nieuwe plekken onder uw aandacht. Het eerste is hotel The Slaak Rotterdam, in het Slaakhuys waar ooit de krant Het Vrije Volk werd gemaakt en waar later de firma Stokvis en de deelgemeente Kralingen-Crooswijk waren gehuisvest. Ook restaurant Digters is een nieuwe locatie, een aantrekkelijke plek aan de Rotte in Crooswijk waar op vrijdag 1 oktober om 17.00 uur de opening van de kunstroute plaatsvindt. Die opening wordt verricht door de nieuwe directeur van één van de leukste musea van Nederland en met een mooi muzikaal programma. Zo is het gehele programma van deze Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2021 aantrekkelijk, gevarieerd, veelkleurig, spannend én toch overzichtelijk.

Met dank aan

Het organiseren van deze kunstroute was niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen en het enthousiasme van de deelnemende kunstenaars. En ook niet zonder de trouwe support en financiële ondersteuning van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, de afdeling Sport & Cultuur van de gemeente Rotterdam en een aantal fondsen. Verder bedanken wij Ron Blom en Tessa Schlechtriem voor hun ondersteuning en vooral voor hun flexibiliteit.

Tot slot wensen wij u veel plezier op 1, 2 en 3 oktober!

Het bestuur van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk,
Arjen Baas, Marieke Dijkwel, Pim van Halem, Quinda Verheul en Dik Vuik