Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding over wederopbouw Kralingen

3 oktober 2021 @ 13:00

De Slaak heeft een rijke geschiedenis. Een vaart met daarlangs moestuinen ontwikkelde zich tot een drukke Kralingse straat. Voor 1940 had het redactiegebouw van de sociaaldemocratische krant Voorwaarts, ontworpen door architect Berlage, een voorname rol in het straatbeeld.
Na het bombardement lag vrijwel de hele omgeving van de Slaak in puin, inclusief het Voorwaarts-gebouw. Maar de wijk werd weer opgebouwd, met het Slaakhuys als basis voor een nieuw krantenimperium van Het Vrije Volk.
Historicus Dik Vuik geeft een lezing met beeld- materiaal over de ontwikkeling van de Slaak en de plek waar hotel The Slaak Rotterdam nu een mooie nieuwe invulling geeft aan het Slaakhuys.

Daarnaast is er een rondleiding door de omgeving van
het Slaakhuys langs verrassende sporen uit het verleden, enkele nog overgebleven vooroorlogse bouwwerken en heel veel wederopbouw-architectuur. Een rondleiding langs de brandgrens van dit veelbewogen stukje Kralingen.
In verband met een beperkt aantal deelnemers wordt u gevraagd zich aan te melden voor de lezing en/of rondleiding via een mail naar dikvuik@nullgmail.com.

Gegevens

Datum:
3 oktober 2021
Tijd:
13:00
Evenement Categorieën:
,

D The Slaak Rotterdam

Slaak 35 | Verzamelen om 12.50 uur, bij de ingang van het hotel.
Rotterdam, Nederland