Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2021

1 oktober 2021 @ 17:00

De opening van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk is deze keer extra feestelijk en staat in het teken van vernieuwing. Daar is ook de locatie op uitge- zocht: grandcafé Digters in Crooswijk. Een mooie locatie met een podium voor performing arts!

De opening van de kunstroute-editie 2021 wordt gedaan door Anne de Haij, sinds februari dit jaar directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Eerder werkte zij als strategisch adviseur bij het Kunstmuseum Den Haag.
Tijdens de opening wordt ook een kaart gepresenteerd van een kunstwandeling door Kralingen, gemaakt door de Kralingse kunstenaar Vera Harmsen.

Sommerhus en Joz Knoop – Jozzonetten

Digters is een Zuid-Afrikaanse verbastering van ‘Dichters’. Poëzie kan dan ook niet ontbreken. En ook muziek niet. Het is nog mooier als dat wordt gecombineerd.

Sommerhus bestaat uit singer-songwriter en gitarist Vera Jessen Jührend en contrabassist en zanger Peter Jessen. Zij kneden elementen van akoestische pop, klassieke muziek en avant-garde samen tot een eigen geluid. Peter en Vera ontmoetten Joz Knoop tijdens een muziek- en poëzieavond waarop zij beiden optraden. Zij raakten gefascineerd door het jozzonet: een door Joz bedachte dichtvorm. Ze daagden zichzelf uit om anders na te denken over songstructuren. Er ontstonden songs opgebouwd uit soundscapes van akoestische gitaar, contrabas en met elkaar verweven zangmelodieën.

Gegevens

Datum:
1 oktober 2021
Tijd:
17:00
Evenement Categorie:

A Digters

Linker Rottekade 292
Rotterdam,